something to talk about…

CUMA EMPAT….

Posted on: August 25, 2009

Assalamualaikum…

Sabtu lepas, (22/08/09), kami balik ke Kuala Krau.. Sebelum tu singgah di Guardian dan Pasar Ramadhan di Temerloh.. Cari juadah untuk berbuka puasa..


Di antara juadah untuk berbuka puasa Ramadhan Pertama..
Alhamdulillah, Abah sihat dan rajin pulak masakkan Sup Gear Box nie..


Dalam pukul 6.37 petang, adik-adik T, Nizam dan Eidi baru tiba dari Rawang…

Kak Long pun ada balik sama nak berbuka puasa.. Cuma 4 orang adik-beradik yang berkumpul.. 4 orang lagi? Insya Allah, jumpa raya nanti..
Suasana nak berbuka puasa…


23/08/09
ADAM….

Hari ni Kak Long masak Gulai Ayam Kurma, Ayam Masak Merah, Sayur & Kuih Onde-Onde…
T tolongla jugak sikit-sikit.. Tolong nyibuk!!🙂


Ma di dapur… Baru pas cat satu rumah.. Adik-adik T, Nizam dan Eidi yang sponsor….


My kids sayang.. Ini tahun ke empat Adib berpuasa, Nur tahun ke 2.. Alhamdulillah..

Hujan panas… Suka tengok gambar ni..😀 Tak muat halaman rumah nak parking keta.. Tu baru 3 keta, raya nanti lagi sesak..

Anak-anak dan Anak sedara yang ketiduran.. Penat, letih main la tu..

Suasana berbuka puasa Ramadhan ke Dua..

Selepas solat Maghrib, kami semua bertolak balik ke rumah masing-masing…

Adik-adik T sebelum bertolak balik..


24/08/09
Masuk opis.. Angkut anak-anak sekali…

Kemudian, kami ke KFC & Pasar Ramadhan.. Cari juadah untuk berbuka puasa..


Suasana berbuka puasa Ramadhan ke Tiga..


25/08/09
Drive keta KIA CARENS B ari ni g opis.. B bawa keta honda T g Bentong..
Kat opis tadi…

T tak g Pasar Ramadhan tadi, B sorang je pegi pas balik dari Bentong.. Dia belikan jugak barang dapur skit…
Suasana berbuka puasa Ramdhan ke Empat…
26/08/09
Ni masa sahur tadi.. T masak Ayam Masak Kicap aje.. Serunding Daging tu beli kat Pasar Ramadhan…

** Selamat menjalani ibadah berpuasa hari ke 5 hari ini ye!! **

8 Responses to "CUMA EMPAT…."

Wah..dah besar ye baby Adam tu..rasanya kalah Mia tu..macam rupa adib kecik2 lak saya tengok dia ruzi..tapi adib cerah lagi rasanya..(based on gambo dulu2 he..he..)Ez pun tahun ni puasa ok je,tak merengek2 macam tahun2 sebelum ni..dah faham la tu kot dia memang wajib puasa..alhamdulillah senang keje kan..

salam T..sori lama tak jenguk..selamat berpuasa… syoknya tgk juadah tu…best kan kalau dpt berbuka ramai2 mcm ni….kalau kat rumah MIl pun mcm ni..sure betang paper, mkn kat bawah je sebab ramai..

wah meriah juadah bebuke kak t…..seronokan kan ramai2 lik kg…meriah betul rase…..

tgk onde2 tu terliur plak…tu la kuih yg dicari2 kalo bulan puase….

huh…kenyang aku tengok blog kau ni T! ekekekeke😛

Bestnye buka puasa ramai2, meriah je nampak..

salam T…,
warghhh syiokkk nyaaaa
mewah makanan atas meja..
macam-macam ada.. sonok kan… bila berbuka reramai……

baby adam dah makin montel laaa… tu sedap kena gomol tu…..geyammmmm

Assalamualaikum T.

Selamat berpuasa dan berbuka. Tentunya cukup ceria dan gembira berkumpul semua ahli keluarga. Suasana yang membuatkan Ibu Bapa terlalu gembira.

Satu usaha yang baik, berbakti.

bila kumpul ngan adik badik ni part yang paling best skali kan T
hendaknya semua ada…meriah macam nak raya tuh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: