something to talk about…

GEDIK SANTAI

Posted on: July 28, 2009

Assalamualaikum…..

Seminggu tak berupdate.. Meh T cite meh.. Apa yang berlaku sekitar seminggu yang lepas…🙂

Gambar ni masa lunch kat opis pada 21/07/09… Zu dan jugak Kak Anis…. Yang Manis…..😀

Ni pada 22/07/09.. Temankan Ma dan Abah ke bank di Mentakab.. Ada urusan di sana dan pas tu, g lunch.. Singgah kat Kedai Tai Yan.. Ma nak beli barang-barang dapo..
Atuk dan cucu-cucunya…
T tak g opis ari ni.. Dok umah aje.. Petang goreng cekodok dan buat air teh ‘o’ untuk minum petang…


Tengah minum, datang anak sedara T, Anis dan Adam.. Dia bawakan Cucur Durian ni pulak… Tq Anis..


Adam yang makin tembam.. Adam + Adib..


Menu for dinner.. Ayam Masak Kicap, Ikan dan Sayur Goreng… Alhamdulillah…

Ni pada 23/07/09.. 1 Syaaban.. T pose ari ni.. G beli barang-barang kat HPA.. Pas tu amik anak-anak kat kelas ngaji dan hantar Ma dan Abah balik ke Kuala Krau.. Ada orang nak datang ke rumah mereka petang tu…


Beli barang-barang ni tadi kat HPA.. Jadik jugak ahli untuk seumur hidup.. Bayar RM30 je tadi untuk jadi ahli..


Rumah Berkat di Kuala Krau..


Ma dan Abah… Abah bakal menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 61 esok, 29/07/09.. Semoga abah sentiasa di bawah lindungan-Nya.. Beroleh kesihatan dan kesejahteraan hidup.. Dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki selalu.. Amin… T sayang Abah… Muah!!

Ini menu berbuka puasa.. Balik opis terus rebus telur 6 biji dan buat sambalnya.. Goreng Sayur dan B tambahkan lauk beli Sup Tulang… Buat Air Kopi Radix dan minum air masak jugak.. Alhamdulillah…


Ni gambar pada 24/07/09.. T masak Ayam Masak Lemak Cili Api, Ikan Goreng dan buat Air Laici.. T puasa sunat bulan Syaaban sampai pukul 4 petang aje.. Sedih.. Sedih..😦


Weekend dok umah aje.. Melayan Fotopages… Sebelah malam, kuar dinner di Restoran Rizki Tom Yam… Order Ikan Patin Stim Tom Yam…


Ikan Siakap Black Pepper…


Jugak Sayur Goreng dan Telur Dadar…


Kenyang dah.. Alhamdulillah…. Balik rumah layan Cerekarama, “KETENTUAN”.. Menangis-nangis tengok cite ni.. Sedih.. Kenapa ye orang makin kaya makin kedekut dibuatnya??.. Emmm…..


Gambar ni pada 26/07/09… Majalah-majalah bulan 7.. Bila nak dibaca nie??🙂


Kuar lunch di Bukit Angin….


Pas tu singgah di The Store.. Cari barang skit….


Layan makan ice-cream kat rumah…


Abang Adib dok dokong Nur naik tingkat atas..


Best gak layan dark choc ni.. Tapi rasa dia cam manis skit….


Sebelah malam, Masak Sambal Ikan Sardin dan Telur Dadar.. Pas makan g Terminal Bas.. Amik adik T yang baru balik dari Segamat.. UITM tutup seminggu…


Sebelum balik ke rumah semula, singgah kedai beli barang dapo skit dan jugak Burger.. B dan anak-anak nak makan Burger pulak..


Ni sarapan semalam, 27/07/09.. Buat Roti Bakar aje..


Bergambar bergedik santai di opis semalam… T dan Zu.. Sedihnya.. Zu nak berenti keje dah kat opis B ni.. Dpt better offer di KL… Maklumlah, Zu ni ada degree.. Sayang nak biarkan degree dia dengan keje kerani aje, kan Zu??.. Hehehe… Marah lak Zu nanti ngan Kak T.. Selamat bekerja di tempat baru Zu.. Sepilah opis nanti bila Zu tak dok.. Sedihnyo la…..😦

T dan adik bongsu, Mak Su…


T dan Kak Anis…. Manis tak??


3 Serangkai…. Sian Kak Anis.. Zu nak tinggalkan dia dah…😦 Mak Su pun dah sambung belajar di UITM Segamat.. Tinggal kita dua orangla Kak Anis kat opis ni… Amik budak baru pun kena amik masa nak sesuaikan dirikan kak??


Pose!! Pose!!

Keadaan opis sebelum B beli rak-rak..

B dah beli pun rak-rak tu.. Nampak kemas skitkan?? Nasib baik kami rajin dok alih sofa hitam tu… Ada ruang lagi nak letakkan rak.. Bila B tengok ada ruang, terus dia g beli rak tu semua….


Malam tadi balik ke Kuala Krau.. Nak hantar Mak Su… B belikan lauk-lauk untuk dinner… Ikan Tilapia 3 Rasa, Ayam Masak Halia dan Kerabu Sotong..

Ni lauk-lauk yang Ma masak.. Ayam Masak Merah, Telur Dadar, Sup Ayam, Sambal Kicap, Air Teh ‘o’…. Yummy.. Makan bertambah-tambah.. Hoho..😀


Makan buah pas makan nasi tadi.. Sambil borak-borak layan cite & gambar kat laptop Mak Su..

9 Responses to "GEDIK SANTAI"

memacam criter kau T. Tp kau mmg rajin tul memasak. 2-3 jenis lauk. Tu kalau kt umah aku kompom x abis. Anak2 aku makan selauk je. Nk meriah, balik umah mak aku le. Dia rajin masak. ahaks!

amboi kak
x tahan nengok ikan patin stim tu
lapar balik lerr

best nengok akak & d geng kat opis
byknye fail kak…
hu hu hu

hope kak tie sihat yerk…
kak tie nampak dah susut sikit ler…

salam… weiyh… mana yang gediknya…?

okay jer sumer…?
banyak nyer file guaman… macam kat klinik kerajaan ddulu-dulu…

Asslamualaikum T.

Buka blog ni, uncle tentu teringatkan nasi dan makan. Boleh jadi bulat orang tua ni nanti!

T, rajin betul T layan majalah..dari dulu sampai skarang masih lagi beli… saya dah lama tak beli… malas dah..sebab kdg2 tu tak baca habis pun…awal2 je excited…

byknya fail kat ofis b tu… takpe..byk fail tandanya byk yg masyuk…hehehe… Alhamdulillah kan….

re: lupa nak reply pasal Sayang tu… mmg anta baju kat dia… tula mahal kan…dahla takde diskaun..geram gak..ni dok cari lagi tmpt yg murah..baru2 ni try anta kat sorang kakak ni..rumah dia dkt dgn area kedai kitorang… nak tgk dia jahit ok ke tak…kalau sedap dipakai, blh continue anta kat dia je..upah baru RM25..

cucur duyan..x penah lg buat atau mkn

hai t.. comey ngan baju kurung kale gold tu t… sesuai ngan t.. awien pon suke kale gold heheh

[ type sambil air liur leleh ] kerabu sotong… huwaaaa.. ikan stim tomyam huwaaa.. malam nihs mimpi lauk kak t jer laa nampak gaya kami nihs tsk😛

banyaknya citer T nie…..tapi bab gambar makanan mmg tetap ada kan….:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: