something to talk about…

ADA UNTUKMU…

Posted on: June 19, 2009

Assalamualaikum….

T kembali lagi.. Kali ni banyak cerita nak dikongsi bersama.. Dan gambar-gambarnya jugak.. Berderet-deret gambar yang T upload kali ni.. Saja T uploadkan.. Buat kenang-kenangan bila T belek-belek balik blog T nie.. Jangan ada yang meluat tengok gambar-gambar yang banyak kali ni ye? Maklumlah “tuan tanah” kuat ngat mengambil gambar.. Bukan jakun.. Tapi itulah.. Dah minat.. Tak leh nok kato gapo dohla…πŸ˜€

11/06/09

Hari ini merupakan hari ulangtahun ke 21.. adik bongsu T.. ERMA FARIHATUL ASMIDAR.. Semoga Da terus dilanjutkan usia dan dimurahkan rezeki selalu.. Tahniah.. Final exam baru ni dia dapat lagi Anugerah Dekan dan akan sambung belajar untuk ambil degree pulak selepas ini.. Kak T doakan kejayaan Da selalu.. Amin…

Anak-anak T beria belikan shower yang ada anak patung tu untuk Mak Su mereka…

Anak-anak dan Mak Su mereka…

12/06/09

Hari ini kami ke KL.. Sampai di KL, kami terus ke KLCC.. Sementara tunggu B settlekan kerjanya di tempat yang lain, T bawa anak-anak berjalan di KLCC…

T ingat nak bawa anak-anak ke Petrosains.. Tapi kaunter telah ditutup.. Tiket masuk dah habis.. Kami cuma masuk ke dalam kedainya dan membeli serba-sedikit cenderahati di situ..

Dalam pukul 7.30 malam, kami keluar dari KLCC dan menuju ke hotel kami di Bukit Bintang..

T cuma beli ini saja di KLCC tadi..


Baru nak check in bilik di Hotel Federal, Bukit Bintang…

Kita posing dulu!!….


Siap nak g kuar dinner..


Jalan-jalan di Bintang Walk… Masa ni dalam pukul 10.15 malam…

Dinner di Medan Ikan Bakar, Kampung Baru…


Posing sekejap sebelum masuk ke dalam bilik..



13/06/09

Breakfast time..

Keluar ke BB Plaza selepas breakfast…




Balik ke bilik.. Berkemas-kemas baju dan terus check out bilik hotel..

Selepas letak beg-beg dalam kereta di tempat parking kereta di Plaza Low Yat, kami berjalan kaki menuju ke Times Square….


Kami lunch di Kafe Rasa Utara.. Sedap rasa makanan di sini tau!!




Kemudian, kami bergerak ke Hotel Seri Pacific pulak.. Tido kat sini malam ni..

For dinner B order Nasi Putih + Kari Kepala Ikan… Anak-anak order Nasi Goreng… Kari dia bapokla sedapnya!! Memang sape datang sini, wajib pekena Kari Kepala Ikan dia.. Memang sedap giler!! πŸ™‚



14/06/09
Bersiap nak keluar breakfast di The Mall…

Di depan hotel..
Breakfast time..


@ The Mall….
Hotel Best Western Premier Seri Pacific….

Dalam pukul 11.45 pagi, kami balik ke hotel, bersiap-siap untuk check out…

Kami singgah lunch di restoran kegemaran kami sekeluarga.. Kedai masakan “oghe kelate”… Memey sedakla…πŸ™‚ (lokasi berhampiran KLIH -Kuala Lumpur International Hotel)

Balik awal ke rumah.. B ada hearing case kat court Temerloh esok… T beli barang-barang ni kat The Body Shop…


Ini hadiah hari jadi untuk adik T, ERMA…..

Antara barang-barang yang dibeli….

15/06/09
Beli barang-barang/majalah-majalah di kedai berhampiran rumah dan jugak poskan parcel untuk my buddy..


16/06/09

Berseleranya dia makan!!
Suka FM ni.. Hari tu dah beli 4, hari ni beli 4 lagi… Suka!!πŸ™‚
16/06/09

Keje banyak.. Tak leh nak ngadap blog, fp bagai..

Dinner tapau kat kedai Aimi tadi..

Kukus Kuih Pau.. Makan ngan anak-anak.. B g KL ari ni..


17/06/09

Dinner di Restoran Rizki Tom Yam.. Ini Ikan Patin Stim Limau…

Ikan Tilapia Masak Radprik…

Kenyang.. Alhamdulillah…

18/06/09

Nur yang semakin bertambah selera makannya….

Dinner B tapau makanan kat Restoran Tifa..

19/06/09

Lunch tadi..

T dapat parcel daripada Shima tadi.. Tq so much Shima.. Atas ingatan u pada i.. Tq so much!!

Sementara tunggu staff hubby keluar rehat.. T lepak makan & minum di Restoran Piza Hut tadi… Sungguh yummy rasanya menu di bawah ini tau!!πŸ™‚

Masuk opis tengok ada parcel daripada Emy.. Tq so much my dear.. Susah-susah aje Shima dan Emy poskan parcel for me.. Murah rezeki T hari ni..πŸ™‚ Tq ye Shima.. Emy.. T amat2 menghargai pemberian kalian berdua..


B nak makan piza.. So, T turun dan tapaukan.. Makan kat opis je tadi..

** Terima kasih kepada yang sudi membaca blog T hari ini.. Terima kasih sudi meninggalkan komen-komen manis kalian.. Nantikan kunjungan balas dari T pula ye!! **

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU!!

HAVE A GREAT WEEKEND!!

ENJOY, MUAH!!

18 Responses to "ADA UNTUKMU…"

salam kak T!!!!!!!!!!1 wah wah wah sungguh lama nyer tidak mendengar citer.. wah wah wah semenjak kerja nihs adakah busy kah?πŸ˜€ anyways glad to see kak T and family had a great family vacation.. besh besh beshπŸ˜‰

tu dia eihh
la ni posting scara pukal…
tp yg penting…bab-bab makanan yg mnyelerakan

hehehhe
t, bila nok mai penang? hehhehe

nih nak kasitau
dah tukar url blog lagi
http://truestoryaboutfarah.blogspot.com

salam kak tie
meriah ngan gambar kali nie…takpe…i likee…kita kan blogger tegar……gambar adalah harus kan…….he he he

sandal vincci kak tie tu sama ngan zana punyalah…kaler pun sama…nampaknyer kita nie sama citarasaler kak tie…he he he ….tp zana nyer dah putus dah…baru jer putus….hu hu hu…nampak gayanyer kan ler cari baru….

seronokler kak tie….gi sana sini kan…rajin gark turun kl ….mmm bila ler dpt jumpa kak tie kan….teringin sangat…..

mmm…btw….happy besday to Mak Su Da..semoga sentiasa di berkati dan di sayangi oleh org2 sekeliling…dan sentiasa berjaya dlm hidup……

byknyer kerja kak tie…bertimbun hah atas meja…….tp zana suka bila kerja banyak….rasa cam adventure sikit buat kerja…nak2 kalu kerja dateline….lagi ler bergerak otak rasanyer….

one more thing….kak tie nampak susut sikit lah……hope kak tie sihat yerk….

kak T, nape tak beli krispy creame kat Time square…nikmat sungguh donut itu…tetibe rase cam nak makan plak…hahahhaa

salam t..lama takdgr kabar dr t..ke kl..kalo kty dkt kat klcc.leh jumpa..

takecare t..happy father's day to hubby t..

Huiii…jenoh kebek gambar2 ni T! Sonok lak. aku yg kt sni pon dah berabad tak jejak kaki kt bukit bintang tu. huhuhu..T, bilik kat panpac tu lawa la..sonok kowang anak branak jenjalan ye..skang ni T dah stat keje ye? hihihi smp x sempat kau nk hapdet..πŸ˜›

kehkehkeh duk otel sblh opis anna huhuhu

hi kak t..kalo singgah sini mesti tertelan air liur..ee

Salam kak T…

Banyaknya gambar dan jugak citer kali nie…panjang lebar haaa….rajin akak turun Kl kan….

ooo akak dok kat hotel seri pacific tu yea….awat tak habaq, hotel tu dekat dah dgn opis iza….selalu gi the mall jalan kaki jeπŸ™‚

wah meriahnye edisi jalan2 kakt…seronok nur ngan adib uminye selalu bawak gi jalan2…..

lieya pun perasan semenjak kak t dah keje ni makin jarang kak t update blog…mmg busy tul akak yeak….jgn akak sampai stop berblog dah la yeak….

kak, terliur tgk patin stim tuh..sedap yeak….teringin nieh heheheeh

salam T
bila T wat n3..bederet2 la gambo mkn2..wajib tu T…baru lah feel nk baca..hihi

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

Wahhh…happening nya…

Baru taw ada satey ikan bilis…
eh, napa big yellow vird tuh leyek layu kat ats lantai?

amboi T..bestnya tgk cuti2 T…chek-out sana, check-in sini… makan pun best2…. shopping2 lagi..hehehehe….

saya dah lama tak pegi area bintang walk tu…. kalau bwk bdk2 ni..penat berkejar la…T ok lagi..anak2 dah besar…dgr kata….πŸ˜€

wah wah wah.. byk nyer menu makanan… terluir tgk.. semer sedap2 belaka…
banyak gak soping tuh… jalan2 kat kl yer.. meriah tull..

salam T…
banyaknya citer kat sini…batul kata farah amoi tu…cam entry pukal plak kali ni ek…
best ngk gambar t g jalan2….heheh

salam Tie
Tu dia syok aa pi tiduq hotel no
shopping lagi
Ada sale ke? (huhuhuhu)
Yang jauh dah sampai sini
yang dekat ni lar…tak gi jugaknya

panjangnya entry ni t.. complete sume citer.. ske tgk gbr klcc tu canteq!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: