something to talk about…

HAPPY 38TH BIRTHDAY MY HUBBY!!

Posted on: May 8, 2009

Assalamualaikum….

080509

Hari ini hari kedua di Pulau Perhentian… Dan yang pentingnya hari ini adalah hari jadi my hubby yang ke 38.. Happy 38th Birthday my dear hubby!! Love you so much.. Semoga B terus dilanjutkan usia, dimurahkan rezeki dan berbahagia bersama Ummi dan anak-anak… Ummi sayang B tak kira apa jua keadaan diri B.. Susah dan senang.. Sama-sama kita mengharunginya.. Muah!!

B sayang… Mr. Bukhari Ismail…


Sebenarnya banyak sangat T amik gambar di sini.. Maklumlah tempat cantik.. Ini saja yang diuploadkan.. Kena pilih gambar yang cantik aje.. Itu pun banyak lagi yang belum diupload.. Simpan untuk diri sendiri ajelah… Pening nak upload gambar banyak-banyak nie… Nak merasa keindahan Pulau Perhentian yang sebenarnya.. Kenalah datang sendiri ke sini.. Memang anda takkan rasa menyesal punya.. Promote ni.. Nak-nak pulak stay kat hotel ni.. Shari-La Island Resort.. Memang sangat-sangat puas hati apa…

Breakfast time…

Dah siap makan.. Then B layan baca internet jap.. Dia tak leh tinggal ngan internet..
Selepas bersarapan dan berehat sekejap…. Kami memulakan aktiviti yang seterusnya.. Berjalan di dalam hutan selama 10 minit gitu untuk ke pantai di belakang hotel kami.. Teringat masa buat jungle trekking kat Taman Negara baru ni..🙂 Memang best buat aktiviti gini.. Anak-anak pun ikut berjalan sama.. Tak banyak songeh pun..

Dan hasilnya.. Selepas meredah hutan selama 10 minit itu!! Yes!! Pantai yang cantik terbentang luas di hadapan mata!!

Anak-anak apa lagi.. Terus meluru masuk ke dalam air laut…

Tiada kata nak diungkapkan lagi.. Selamat menjamu mata ok!!




Dalam sejam kat pantai tu, kami bertolak balik ke hotel kami semula..
Sampai kat hotel dah..

Romantic Beach.. Pantai ni kat belakang bilik kami saja.. Aduh!! Pemandangannya sungguhlah mengasyikkan…


Layan mandi kat sini pulak.. Airnya jernih giler!! Nampak ikan berenang-renang berkumpulan..

Selepas mandi, kami balik ke bilik.. Lunch, solat jamak Zohor dan Asar dan ketiduranlah kami 4 beranak… Kat luar panas terik betul… Dalam pukul 5 petang.. Kami turun ke pantai berdekatan jeti.. Turun tangga sikit sebab hotel terletak di atas bukit..
Nur asyik dok main mainan pasir yang baru dibeli tu….

Jamu mata lagi ok!!
Di kiri tu jeti dan di sebelah kanan.. Atas bukit tu.. Shari-La Island Resort…
Tak sempat tengok matahari terbenam.. Angin kuat dan hujan lebat.. Tapi sekejap aje…

Masa ni baru pukul 6.30 petang.. Rugi seh tak dapat nak tengok sunset.. Sebab angin kuat dan hujan lebat tue…

Dinner.. Makanan semua sedap giler!! T makan bertambah-tambah ok!! SEDAP SANGAT!!🙂

Siap makan dok kat lobi sampai pukul 10.30 malam.. Layan tengok tv kat situ.. B lak layan tengok internet..

1 Response to "HAPPY 38TH BIRTHDAY MY HUBBY!!"

sonoknye kak..jernih air laut..wahh..teruje lak. nk itut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: