something to talk about…

PANGGILAN PULAU…..

Posted on: May 7, 2009

Assalamualaikum…

PULAU PERHENTIAN KECIL, TERENGGANU…..

070509

Hari ni kami bercuti ke Pulau Perhentian Kecil di Terengganu… Ingatkan B olok-olok nak bawa bercuti ke sana.. Bila dia dah call hotel confirmkan bilik.. Barulah T percaya nak ke sana.. Tu pun tak puas hati lagi selagi belum sampai ke destinasi..

Dari Temerloh .. Kami keluar rumah pukul 6.45 pagi.. Anak-anak sambung tidur dalam kereta…

Singgah breakfast di Kuala Berang pada pukul 10.00 pagi.. Makan Nasi Dagang dan Teh Ais.. Oh! Sedap sekali!!

Sampai di Jeti Kuala Besut pada pukul 12.00 tgh hari.. Terus parking keta dan cari tiket untuk naik speed boat…

Ni tengah menunggu di tempat membeli tiket boat…

Suka tengok gambar nie..
Sementara menunggu speed boat tu.. Ternampaklah akan T beberapa orang yang T kenali.. Mereka ialah Along dan Zizan (Raja Lawak), Afdlin Shauki, Jason Lo dan seorang model, Mimi Waheda.. Tapi tak adalah T nak berkejar bergambar ngan mereka.. Just say hi dan Along kata.. “Enjoy your holiday kak”…

Salah satu boat ni yang membawa kami ke pulau….
Anak-anak yang cool dalam speed boat tue…

Alhamdulillah.. Sampai dah pun.. Wah! Teruja sekali melihat pemandangan di sini..

Ini hotel kami menginap… Shari-La Island Resort.. http://www.shari-la.com/
B tgh check in bilik…

Kita minum dulu!!

Baiknya pekerja dia angkut beg-beg kami dan tunjukkan bilik kami…. Nur kata apa pada dia… “Baiknya abang tu layan kita ummi”.. hehe….

Posing dalam bilik kami.. Bilik standard.. RM230 semalaman.. Kami tidur 2 malam… Ini aje bilik yang tinggal masa B call hotel sehari sebelum ke sini.. Bilik jenis lain dah penuh…


Pas berehat jap.. Turun ke cafe hotel untuk lunch pulak..

View dia.. Pergh!!

Enjoy our lunch…
Masuk bilik, solat, berehat dan turun ke pantai…

Cantik seh!!



Sempat snap gambar mat saleh ni ngan 3 anak daranya.. Suka gambar ni tau!!šŸ™‚
Dinner time…

Enjoy our dinner.. Rasa makanan sungguh enak sekali beb!!

Besaunya cicak ini!!

Sunset Cafe…

B tengah layan internet..

Turun ke pantai nak cari FM kat kedai-kedai tu.. Tapi mahal.. Satu FM RM15.. Kalau nak murah beli aje di Jeti Kuala Besut.. RM5 saja satu FM…

4 Responses to "PANGGILAN PULAU….."

Cantik betul pemandangan kat sana kan…air pun punyalah jernih…

btl tu cik eyna..jenih kan air dia

ambOI caNteKnye vIeW dier…. beST nyer mcM ROmaNTik jer tEMpat dia kAK…

aKak tERkeZot sHa tGk CicAK tu Kak..beSAW sGTttt…

Salam T.

Wah… seronok bercuti di pulau. Uncle pun dah lama tidak ke sana.

Di sana zaman tahun 70’an cukup seronok. Masih belum punah dan tercemar. Sekarang walau pun masih ok tetapi banyak yang dah lebur terutama batu karang.

Dulu snorkeling cukup seronok boleh lengkaui sehingga 500 meter dari pantai. lagi ke tengah lagi cantik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: