something to talk about…

MEI DAH TIBA……

Posted on: May 4, 2009

Assalamualaikum…

010509

Hari ni T dan anak-anak ke hospital melawat Kak Long dan Adam… B tak ikut.. Dok umah.. Tunggu orang baiki paip.. Tak larat setiap bulan sejak 2 bulan lepas dok bayar duit air RM300 sebulan.. Paip pecah dalam tanah bawah rumah.. Tak de makna nak ketuk-ketuk lantai rumah ni.. B suruh orang tu pasang paip lain aje.. Leburlah RM800 tadi dok bayar kat orang tue.. Memang hujung minggu ni plan tak berjalan ke mana-mana coz B ada kes ari Isnin dan Selasa depan… So, kami habiskan cuti hujung minggu 3 hari ni di rumah sajalah…

Adam…


Turun cafe untuk lunch….

Naik ke atas semula.. Melayan Adam yang dok menangis tue.. Bestkan bunyi baby menangis??.. Tapi tak adalah rasa nak campak ke dinding macam sorang bapak yang mental tu… Sian budak yang tak berdosa tue…

Lepas T tukarkan lampin Adam yang lepas uk.. uk … tadi…. Dia nyusu dan terus tidur….

Adam celik mata bila T cakap nak balik dah tadi.. Sayang Adam…

Last posing kat hospital…🙂

020509
B kuar g bengkel keta tadi.. Then dia tapau lauk for lunch di Restoran S.Z. Rahmah, Jalan Maran….

Sebelah petang g hospital kejap.. Tak boleh masuk melawat Kak Long.. Dia ditahan di Wad Bersalin pas pitam tadi.. Dapat jumpa baby je kejap..😦
Singgah makan dan minum di Secret Recipe…
Kek Tiramisu.. Air Apple Asam Boi..

Kid’s Burger…
Zanna!!.. Kak T dh try makan ni.. Sedap jugak rasanya.. Ada keju yang cair kat dalam ayam tu.. Chicken Gordon Bleu…

Balik ke rumah dah…

Tapau Kek Choc Indulgent jugak tadi….

030509
Kuar ke Temerloh tadi..

Lunch di Restoran Saniah…
Soping skit kat The Guardian..

Pas tu terus balik ke rumah.. Nak g melawat Kak Long pun tak leh tengok dia jugak.. Kena tahan lagi..
Barang-barang yang dibeli tadi…

Sebelah petang, g makan kat Bukit Angin.. Pekena Mee Jawa + Fresh Oren petang nie…


Selepas makan, kami terus ke hospital.. Sempatlah melawat Kak Long sekejap.. Baby diletakkan di dalam bilik lain.. Sebab kena jaundis.. Ala.. Frustnya tak dapat jumpa Adam!!😦

Sebelum balik ke rumah.. Anak-anak mintak tapaukan KFC.. Rimas betul dok beratur dekat 1/2 jam gitu..😦

040509

Brunch ngan anak-anak tadi….

Tiap hari Isnin tak lupa beli ini…🙂

Dinner beli Nasi Kerabu dan kuih di Pasar Malam…

Ni nak jawab tad daripada Shima…. Inilah dia wallet T….

Brand Avon.. Beli bulan 2 baru ni rasanya.. Dalam RM10 kot.. Tak ingat dah harganya.. Tupun kena beli barang lain harga RM20.. Baru dapat harga RM10 tu.. Gitulah agaknya.. Tak brapa nak ingat dah..🙂

Isi di dalamnya selepas dikeluarkan…. Tak nak tag sape-sape dah.. Rasa dh ramai yg buat tag ni kan?🙂

10 Responses to "MEI DAH TIBA……"

salam T..
comey betul adam tu…suke tgk dia celik mata dsebalik kain selimut dia..byk duit Tie, patutla Tie suka shopping..ekeke

kak T, opie penah makan kat secret receipe temerloh…waktu tuh first day pembukaan..ehheheheh…ramai btul org mase tuh

salam T..
canteknya purse avon tuh..

baby tu comey geram tgk.

kak t bb saper tuh..cute

Hi Ruzi..how was Adam? Dah baik dari jaundis ker? Harap2 Adam cepat sembuh ye..

kak t, sangat comel adam tu…jom kak kite preggy balik nak tak hi hihi…

terliur tgk mee jawa tu kak….lieya kalo bukak blog akak ni mmg menguji iman….tak sah kalo tak terliur ngan lauk pauk kak t he he he

dah lama tak p mkn kt secret recipe..

purse avon t canteklah.. bunga-bunga gitew..

samalah kita… coti2 ni duk umah jekr..linn pun dapat anak buah baru… gegirl…..

tie sgt sedap itu nasi kerabu… lama tka mkn….

Salam Ti,

Wah… sungguh kudus & suci wajah anak2 & bayi dalam gambar yang Tie tempek tuh….

Tulah anak2 ibarat kain putih…
Kalau dah besar macam saya nih, ntah dah jadi kain buruk umpamanya…

nk rampok akk leh x?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: