something to talk about…

KHAMIS & JUMAAT…..

Posted on: April 24, 2009

Assalamualaikum…

22/04/09

Sebelah petang hari Rabu.. Pergi melawat Kak Long T.. Belikan Wafel makan-makan sambil borak-borak…

Sempat curi ambil gambar.. Nurse x ada masa tue..

Me!!🙂

Last posing sebelum nak balik..

Singgah di gerai Kak Long.. Makan Mee Hoon Goreng + Limau Nipis Ais dengan Ma..
Tapau makanan untuk Abah dan anak-anak.. B makan kat luar ngan kawan-kawannya..

23/04/09

Brunch tadi…

Ni boleh dibuat pelekat peti.. Suka…

Hari ni hari Khamis.. Ada stok roti ni dan beli majalah jugak..
Food for dinner..

B g Kuantan ari ni.. Dia bawa balik makanan ni semua dari sana..

24/04/09
Lunch ngan anak-anak tadi….
Dapat award daripada Elly.. http://nenekrock.blogspot.com
Sori Elly.. Baru hari ni Kak T tepekkan awards daripada u ni.. So nice.. Tq my dear…
Kepada Kak T Cyg..Cik Puan Ruziawati Bukhari…kalo terbaca tag nih..sila la bg jawapan sekali.Akan kunanti jawapan darimu.Huhuhu.

*1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

Bolalah.. Apa lagi..
*2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Sos Thousand Island..
*3. What’s one food he doesn’t like?
Kalau apa-apa masakan dicampur dengan tempoyak..
*4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Nasi & Sup…. Teh Tarik
*5. Where did he go to high school?
Sekolah Maahad Muhammadi, Kota Bharu.. UIAM…
*6. What size shoes does he wear?
9
*7. If he was to collect anything, what would it be?
Business card…
*8. What is his favorite type of sandwich?
Sandwich Sardin…
*9. What would this person eat every day if he could?
Lauk masak singgang.. Minat sangat…
*10. What is his favorite cereal?
Tak penah makan cereal…
*11. What would he never wear?
Baju orang pompuan kot!!🙂
*12. What is his favorite sports team?
Kelatela weh!!…. Tapi takleh seganas mereka yg menonton di stadium tu ok!!
*13. Who did he vote for?
Mmmmmmm….
*14. Who is his best friend?
Ramai kalau nak disebutkan di sini.. Kalau dia drive keta.. Ramailah yg hon dan angkat lampu.. Glamer jugak cik abeku ini..🙂
*15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Merajuk!!
*16. What is his heritage?
Melayu Tulen Kelate… Sampai sekarang walau penah dok bertahun-tahun di KL dan Temerloh.. Slang kelate tu tok penoh hiley…😀
*17. What is his favorite colour?
Brown…
*18. What is his habit?
Dalam sehari sms dan call T berkali-kali.. Suka benar dok nyakat T dalam pelbagai cara.. Kalau merajuk tak leh lama-lama.. Coz dia pandai mujuk sampai T ketawa bagai nak pecah perut!!
*19. What is he proud of?
His family…
*20. Lastly, do you think he will read this?
Nop.. I don’t think so..
Ni lak T nak tepekkan resepi Ikan Patin Masak Lemak Tempoyak.. Ira.. Ni dia resepinya ye!!🙂
* Cuci ikan patin bersih2 dan rendamkan sekejap dengan asam jawa atau limau nipis (dalam 10 minit gitu untuk hilangkan bau hanyir ikan);
* bawang putih, kunyit hidup, cili merah, cili kering skit, cili api dan tempoyak
(semuanya diblend, sukatan agak-agak dgn brp ekor ikan yg nak dimasak);
* letak air dalam periuk.. letak semua bahan blend dan biar sampai gelegak;
* letak ikan, daun kesum, garam, gula, aji
* Siap
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU…
HAVE A GREAT WEEKEND!! :-O

16 Responses to "KHAMIS & JUMAAT….."

wah..wah..wah kak t…caiyok..caaiyokkkk

e’eee award tuu hiks
macehh kak T sbb sudi stick award tu kat blog akk so terharu tau =D

kak tgk pic makanan tu alahaiii
sgtt mnyelekanlaa =D jadik lapooorrr nih haks

T, jauhnya B tapau makanan utk dinner…dari ktn lagi tu.. hehehehe….

ps: selamat berhujung minggu utk T & family..

akak, byk betul stok makanan kat umah akak….abis ke tu kak, eh ma akak ade kan…tu pasal byk yeak…he he he ape laa lieya nie…

akak pun suke butterscoach tu yeak…lieya pun suke…mia n mija pun suke, tapi suke korek kismis ajek he he he he

selamat berhujung minggu kak ti

salam T.. kak long T x bersalin lagi??? nape ek? kalau dah cukup bulan 2 cube suh die jgn ikat rambut die .. suh lepaskan.. itu petua org tua T… insyaAllah nanti bb x sabo nak kuo hik3… kalau mmg belum cukup xpe lah… just remind kan je … salam T.. awien doakan die baik2 je yer..bye

Salam T…
kaklong T dah selamat bersalin ke belum? harap dipermudahkan segala urusan ya. byk makanan di umah T ni, terliur betul nengoknya..

saya sentiasa terliur dan rasa lapar tatkala melawat blog ini..😉

mule da munyik2 pewot nih..

Wah beruntung betul Tuan Punya Badan (Tuan Punya Tanah);

*18. What is his habit?
Dalam sehari sms dan call T berkali-kali.. Suka benar dok nyakat T dalam pelbagai cara.. Kalau merajuk tak leh lama-lama.. Coz dia pandai mujuk sampai T ketawa bagai nak pecah perut!!

Kekal bercinta… : )

wah… byknya menu makanan.. lapo nih… huhuhuuu..

T,
x sangka leh jumpa semalam kan….
saya memang x pasan si baik watie pasan….. hehe teruja beb…

T..KAKAK U DH BERSALIN BLUM?
ANK KE BERAPA TU?

wah..sofea nyer favret..
Mee Hoon Goreng ..minat jer !!:)

wah…ada lg roti buttersctoch tuh..yummy

perrkghh mendapat award blog kah? besh besh besh.. kak T xder gamba waffle tuhs dah bukak pastic ker? alaaaa dalam paper bag canner nak tgk? tsk tsk😛

salam T..
wargghhhhh sedapnyaaa makanan semua tu….. saya pun skrg ni peminat setia buterscotch.. ermmm sedap kan….

kak long T dah bersalin ker…harap-harap kak Long T. .selamat ek…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: