something to talk about…

SELASA & RABU…

Posted on: April 22, 2009

Assalamualaikum…

21/04/09

Hari ini my parents dtg ke Temerloh lagi.. Pas amik anak-anak kat Kelas Q-fa tadi.. Amik Ma dan Abah pulak kat Terminal Bas.. Diaorang naik bas daripada Kuala Krau.. Dalam 40 minit gitu naik bas.. Kemudian, T bawa diaorang ke Mentakab… Diaorang nak g bank kat sana.. Siap urusan di bank, singgah ke Restoran Ali.. Makan Nasi Beriani dan Air Teh Tarik.. Sedap sekali rasanya.. Aha…šŸ™‚

Singgah Kedai Runcit Tai Yann.. My parents memang suka membeli barang-barang dapur sejak T kecil-kecil lagi.. Pas tu balik ke Kuala Krau naik keretapi.. Dulu Abah T keje ngan KTMB.. Dah lama T tak naik keretapi.. Tingin nak naik lagi.. Entah bilalah tue??

Barang-barang dapur nak dibawa balik ke rumah Ma dan Abah nanti….

Dalam pukul 12.15 tgh hari, Abang Long T call dan tanya nak ke hospital tak? Dia kata kalau nak pegi, naik keta Naza Ria dia je.. T kata oklah.. Sebelum tu singgah di sekolah, hantar anak-anak dulu.. Nur dan Adib beria nak ikut ke hospital jugak.. T cakap .. Lain kalilah.. Kena pergi ke sekolah dulu.. Nak jumpa Mak Long kata mereka..

Baru sampai hospital..

Apiq (anak bongsu Kak Long sekarang)…. dan Atuknya….

Kurang jelas ini gambar…šŸ™‚

Pas amik gambar ke 2 ni.. Ada misi tu tegur.. “Cik .. Tak buleh amik gambar kat sini!”… O.. gitu ke? Ingatkan buleh amik gambar.. Tak kisahlah.. Janji sempat snap jugak 2 keping gambar dalam wad tu.. Hehehe.. Rupanya prosedur dia cam tu ye? Manalah gue tahu…

Balik daripada hospital.. Singgah makan dulu.. Abang Long belanja makan.. Balik rumah.. Mandi, rehat, solat, baca majalah.. Turun ke bawah.. Siapkan bahan-bahan nak buat Sambal Ikan Bilis..
Sambal Ikan Bilis ni Abah T yang buatkan.. Sedap.. Pedas!! :-O
Dinner time.. T goreng ayam dan Telur Dadar.. B belikan Sup Daging.. Makan malam tak kisah sangat.. Asal ada budu cukup…šŸ™‚ Alhamdulillah..

Pas dinner, Ma buatkan Kuih Koci inti Kacang Hijau..

Baru masak tue..

Makan sambil layan cite kat chanel 711..

22/04/09
Hari ini bawa my parents ke Tabung Haji pulak…

Singgah minum di restoran ni dalam pukul 9.45 pagi tadi..

Pekena Roti Canai dan Teh Tarik.. Masyuk!!šŸ™‚ T ni kalau pasal makan.. :-O

Tapau lauk.. Anak-anak makan ni sebelum g sekolah tadi..

Balik daripada sekolah.. Singgah g cuci keta.. Sambil tunggu tu makan nasi kat kedai berhampiran…..

8 Responses to "SELASA & RABU…"

time kasih T selalu masuk blog SIK… time kasih jugak selalu doakan untuk awien jugak hehehe…

seronok kalau masuk blog T n… boley tau cite T tiap2 hari..sampai awien pon termimpi2 jumpe T huk3… sekrg mcmana pon mesti jengah jugak kejap pon ke blog T… time kasih utk award 2 juga yer T…

wah T..bagusnya…ni la anak yg baik…. bila lagi kan nak berbakti pada parents kita….

T, tgk nasi beriani tu dah lama tak mkn..best kan kat restoran ali tu… terliur la pulak tgk tu… eh.. betul ke tak blh amik gamba dlm wad?? tak tau la pulak.. pas ni kena amik senyap2 la..nanti kantoi..

salam T..lama dah tak minum teh tarik…

T..sedapnya kuih koci..antar sini skit..

Kak Long ruzi tu menunggu hari ker?Kenapa dah warded,dah turun tanda ker? Kita doakan semuanye selamat ye

tie.. abah pandai masak yerk…. sedapnyert gok sambal ikan bilis tu…

adoii tingin mkn koci tu…dah lama sgt2 tak mkn koci…

lor takleh amik gamabr katr wad ker? huhhuhuhu linn pun baru tau nih

Adik bongsu sy penah praktikal kat sepital tu.. sempat gak lah saya gi sana 2-3 kali jengok dia… kat temerloh tu tak lepak Happy Fried Chiken ke..? Dak Ayu memang ghoma lepak sana.. kalau turun Temerloh musti singgah situ…

Apalah petua pakai dik tokey Tai Yann ni gamoknye…dari dulu sampai skarang..muka & badan tak berubah2…
maintain je manjang…heheh

Salam… kuih koci itu sedap menawan kalbu… memang org Pahang sukla sgt buat kuih nih… ada yg inti kelapa… wow..!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: