something to talk about…

HUJUNG MINGGU & MONDAY BLUES…

Posted on: April 13, 2009

Assalamualaikum…

110409

Hari ini anak-anak bersekolah ganti untuk hari raya nanti.. T ngan B dok lepak-lepak kat rumah saja…

Tadi B kuar amik baju kurung T & Nur kat kedai jahit kawan dia.. Tq B!! Memang suka pakai kain jenis kain kapas ni.. Baru ada 4 pasang.. Nanti nak tambah lagi..πŸ™‚

120409

Hari ni kuar ke Temerloh dan jugak Mentakab..

Gambar “tuan rumah” wajib ada ok! Hehehe..

Singgah di padang belakang rumah.. Tengok Kak Anisah dok main bola jaring.. Perlawanan Parlimen Temerloh.. Posing sat kat situ..

Selepas tak jumpa barang yang dicari di Temerloh… Kami ke Mentakab pulak.. Beli peralatan sekolah dan baju anak-anak aje… Bukan soping apa pun.. Beg merah PUMA tu B dapat sebab g servis keta kat bengkel semalam…

Singgah blog Kak Atty.. Dia bagi award ni pada sesiapa yang singgah di blognya.. Tq Kak Atty.. T amik award ni ye!!.. Sayang Kak Atty… T jugak berbesar hati memanjangkan award ni kepada pengunjung-pengunjung blog T pulak.. Terimalah.. Tanda persahabatan di antara kita.. Itupun jika kalian sudi ye!! :-[)

130409

G makan pas amik anak-anak dari kelas mengaji.. Ni meja pertama kami duduk.. Tapi tak leh tahan maaaa..

Berpindah kat meja ni coz dekat meja pertama tadi ada sorang mamat tak reti bahasa tu tengah dok menghembus asap rokok! T paling rasa “bangang giler kejap” bila kat kedai makan @ tempat dilarang merokok ada lak orang dok merokok.. Cam “kurang ajau” je rasanya!!😦 Nasib baik sangat-sangat hubbyku bukan perokok orangnya!!) Suka!! :-[)

Singgah umah Kak Long… Borak-borak dalam setengah jam gitu.. Anak sedara T, NurAnis bagi hadiah ni kat T.. I like!! Nanti MakCik pakai tudung ni depan Anis ye!!πŸ™‚

Tadi pas antar anak-anak ke sekolah.. Singgah kedai beli lauk dan barang-barang dapur..

Ni tengah tunggu nak ambil anak-anak kat sekolah… Hujan renyai-renyai petang tadi..

Malam ni masak Daging Lada Hitam..

Juga Ikan Siakap Masak Stim.. Anak-anak suka.. Suh masak lagi cam ni esok…πŸ™‚

22 Responses to "HUJUNG MINGGU & MONDAY BLUES…"

alahai bgsnya anak2 akakmesti depa ni akrabkansuka tgk 2 beradik hepi go licky cmni xde gado2 hiks=D

wah…banyaknya aktiviti T ek…

salam T..sedapnya nampak ikan tu..baiknya dua badik..

Ala sedapnye menu dinner tu..nak sikit

Tie suka pakai cotton japanese ke? nak try jugakla nanti.

Huiiiii..macam-macam ada!!! sopin bagai, makanans, dua badik yg lomanti tu..isk..sonok aku tgk!πŸ™‚

kak T, dulu saya slalu gi Temerloh sbb nenek asben dok ngaji pondok kat area org jual ikan sangkar tepi sungai tu…skrg nih die tak ngaji situ lagi, so jarang dah gi sane…lg satu suke beli goreng pisang & karipap kat simpang kg awah (betul ke nih??..hhi) nak ke jengka tuh..sedap la…

aikkkktukar layout lagi ker?hehehheT, memang pakai baju kurung dr kain kapas rasa sejuk je kannnaiiii T…raya lambat lagi kan?xkan skolah dah start ganti cuti kot ???sedap nye ikan stim T masakmintak sikit bleh?

wah sedapnye tgk menu tuh..kecur!
tapi mmg le patut kite buat cam iklan org rokok yang kene suap ngan karipap tu..T ade tgk? sgt klakar kan?itula..derang sedap2 isap rokok pastu asap -bende yang kite tak nak..cube kite sumbat ngan bende yang de tak nak..hah camna rasenya??

kak t..thanks bg semangat kt ida utk terus menjadi ibu yg tabah cam kak t…suka tgk ur life…bahagia…..

wow T…siakap masak stim… cayalah!!! tak yah susah2 gi kedai..buat sendiri lagi puas hati kan…

T, saya pun tak suka dgn org smoking… lemas rasa..sib baikla hubby pun tak smoke… tu yg seronok je… rumah pun tkade bau asap rokok.. rajinnya T beli brg sekolah bdk2 tu…. dah berganti baru yaa…hehehe…

lupa lak..nanti kita angkut award tu… saya sentiasa sudi..hehehe…

tgk la tu..msti ade je menu dia..geram nengok!

anak2 g skolah mak bapak honeymoon kt umah ya hehehe

tie linn pun suka pakai baju kurung kain coton selain selesa.. kita pun ala2 cute gitu… hahahhahahhaha

byk tu beli beg… ,, comel beg princess tu…..

kalau bab makanna linn mmg takleh masuk blog Tie..meleh2 ayaq liuq kalau masuk sini tau…

hi kak…..

lama dh tu dana wish,,, hehehe

mekasih… cantik ek… antar lah meh dana cantik kan lg baju akak hehehhe… (promo)

:wave: :wave: :wave:

DIJEMPUT KE MAJLIS PERKAHWINAN ADEK POMPUAN ZAI..
PADA 31MAY 2009 NANTI
BERTEMPAT DI KG BIKAN LABU BESAR KULIM

TUK MAKLUMAT LANJUT KLIK CINI
http://zbintim.fotopages.com/?entry=1817556

KEDATANGAN AMAT DIALU2KAN…

YG MENYAMBUT KEDATANGAN ANDA
~ZAI KULIM &MR'T'~ :wave: :wave: :wave:

Award ni baru je aku dapat. tp takpe, aku kutip gak. aku suke! keh keh.. mekaseh ye T.. ai lebiu!

kak t….kat mana tmph baju kurung tu….ingt nnt raya nk gak tmpah utk dinaπŸ˜€

mekaseh T bg award
nnti gantung ramai2

kak tie…bebudak tu dah start ganti cuti utk raya yerk kak..awal erk…he he he

wah…borong beg sekolah baru kek kak….?

sedapnyer siakap stim tu kak…favourite zana nie….coz’ lagi manis rasa ikannyer dari yg masak 3 rasa tu….yg tu goreng…zana cpt muak….he he he

kak tie….zana ambil award tu yerk…thanks….

shedapnya ikan stim tuh kak…yummy..kak, tq bg award.nanti kita tepek kt blog ye

Salam T.

Uncle dah ambil award tu. Terima kasih banyak di atas ingatan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: