something to talk about…

SANTAI DI SWISS GARDEN….

Posted on: March 31, 2009

Assalamualaikum…..

First of all.. T nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada kalian kerana sudi memberikan komen-komen membina kepada keputusan ujian anak-anak T.. T amat-amat menghargainya ya!! Terima kasih banyak-banyak.. Bukannya apa.. T risau sebenarnya.. Tapi sekarang T dah ok dan tak bersedih lagi.. Cuma perlu melipat gandakan usaha.. Agar anak-anak T berjaya nanti.. Insya Allah.. Amin…

Kali ni entry campur-campur lagi.. T mulakan aktiviti-aktiviti kami pada hari Sabtu yang lepas…

28/03/2009

Kami keluar lunch di Restoran S.Z. Rahmah di Jalan Maran…

Menu kami seperti biasa.. Sedap sangat!!.. Tak puas-puas rasanya makan di sini tau!! Hari-hari pun takkan jemu punya!!

T makan ini.. Kenyang.. Alhamdulillah…

Siap makan dah.. Kami terus ke Kuantan.. Habiskan cuti hujung minggu di sana.. B lah yang beria mengajaknya… T onkan aje!!πŸ™‚

Sambil baca magazine.. Layan makan choc ok!!πŸ˜€

Sampai Beserah.. Seperti biasa tak lupa beli Kuih Baulu … Akok kat sini…

Baru sampai hotel.. Stay kat Swiss Garden Resort & Spa..

Lepak kat lobi sat….
Makin tembam pipi tu!!πŸ™‚
Sayang anak-anak Ummi ni!!

Baru masuk bilik….. Macam biasalah.. Kena posing dulu!!







Layan makan kuih-muih dulu….

Dalam pukul 5.30 petang, turun ke bawah.. Bawa anak-anak mandi di kolam dan di pantai…



Mandi kat pantai sat.. Dan..
Sambung mandi di kolam semula…


Singgah main panjat-panjat kat sini pulak… Budak berdua ni memanglah lasak orangnyer!!…


Masuk bilik.. Sambung mandi lagi…
Nak kuar g dinner.. Kat lobi hotel…..


Our dinner.. Kedai makan depan hotel aje…

Makanan semua sedap-sedap.. Tip Top rasanya!! Sudah makan.. Alhamdulillah.. Pas makan terus masuk bilik .. Layan tv dan terus tidur…

29/03/2009

Baca paper dulu….

Bangunlah Adib!!

Morning Nur!!

View dari tingkat 4…

@ The Garden Terrace….

Breakfast time… Sedap-sedap makanan kat sini tau!!
Puding Choc ni best giler!!

Dah sudah makan…

Main game sat….


Suh Adib berposing di sekitar The Garden Terrace…




Layan anak-anak mandi kolam lagi…



Abang tengah dok layan anak-anak…..




Tengoklah si Adib tu.. Suka sangat buat aksi gini bila berenang kat kolam….

Ni posing sebelum nak check out dari bilik…. B yang amik gambar-gambar nie..πŸ™‚



Kat lobi hotel…

B tengah nak check out bilik…..

Singgah kedai.. Beli Ice Cream, T-Shirt dan Fridge Magnet…..
Tengah tunggu B amik keta….


Ajak B posing ngan anak-anak sat….

Turn Ummi lak..
Selamat Tinggal Swiss Garden Resort & Spa!! Kami seronok di sini!!

Sebelum balik ke Temerloh.. Sini sini beli Kuih Baulu dan Akok lagi….
30/03/2009

Singgah makan Roti Canai pas ambil anak-anak tadi…

31/03/2009

Hantar anak-anak g sekolah tadi…

13 Responses to "SANTAI DI SWISS GARDEN…."

vavava…jalan2 sokmo yerk kak tiebest arr…laling hubby kak tie tu rajin bwk kak tie and anak2 ronda2…at least…xde ler kak tie boring sangat kan dah sepanjang minggu dok kat umah….cantik gark view kat swiss garden nie erk kak tie….seronok adib & nur…kecik2 dah puas tido hotel….auntie zana nie, kalu gi kursus je lah merasa tido hotel….he he he he hekak, nur mmg akak galakkan bertudung erk…comel jer nengok dia ngan tudung dia tu….yelah, ilmu dunia kena ada…ilmu akhirat pun perlu kan kak….kena didik dari kecik..takut dah besar nanti anank2 kita hanyut dgn keduniaan….sedihnyer kalu pikirkan kak…sedapnyer ikan bakar….and…….ikan patin..hu hu hu..bila nak merasa patin tempoyak hasil tangan kak tie nie…oooppss : dah dpt ke email zana tu kak?

uiii…panjangnyer daku comment kak tie….

sonoknyer ti coti2 malaysia…..

wah wah …. meriah nye tgk kak ti jalan2…seronok tu sekali sekale tdo hotel….seronok adib n nur….tgk aksi adib mandi tu …seram plak lieya….budak lelakikan mmg lasak…teringat kalo dok kg, tgk budak2 lelaki mandi sungai, cenggitu lee aksi nye….takpe kak, tembam2 pun comel…tapi kene gak kontrol makan tu kak, takut gule akak tinggi lagi nanti…..

sy penah dok skali kt swissgarden tuh..view mmg cantik2

sonot berjalan-jalan ek.. ske mkn kuih yg t beli tu.. kuih akok ni my paberet..πŸ˜‰

makanan kat swiss garden kuantan mmg best…slalu pi makan kat sini…time ramadhan buffet lagi best…byk sgt makana..tak rugi rasenye

wah T..bestnya berjalan saje… hubby awak mmg rajin laaa bawak gi jln2 ni… saya tak pernah lagi stay kat swiss garden ni..lalu aje…pernah nak stay dulu, tapi full…hehehehe… tmpt nampak cam best..T… saya tgk adib tu mcm susut sikit badannya… hari tu tgk lagi bam bam rasanya… hmmm…. pandai adib berenang.. pegi swimming class ker?? anak2 saya tak reti..saya pun tak reti, kalau lemas, tak taula sapa yg nak selamatkan saya… nak harap hubby, dia berenang sendiri blhla.. hehehe…

kak t, berkeriut perut saya kt sini tgk makanan tu suma..hehe.wah, bestnya jln2….kemain lg 2 badek tu mandi manda kan.kan pool,laut last2 kt tub..budak2 mmg suka main air kan kak..tp best layan depa..hehee

jenjalan n makan2 mmg best..untung Tie dan anak2 selalu dpt peluang mcm ni. suka tgok view sekitar hotel waktu malam tu, cantik betul.

>> bersantai dan bercuti macam ni budak budak mesti happy…

kak T selalu pi jalan2 kan…pastu tido hotel….best arrr…:-)sonok tgk budak2 tu seronok…

>>salam T..>>bestnyer dapat berjalan sekeluarga berehat kat hotel..>>pembakar semangat Adibtu.. moga leapasni bertambah maju dalam pelajaran.. budak lelaki T memang gitu nanti dah sek men lajuler kayuhnyer.. Insyaallah..>>cantik gak swiss gardenni yerk!! pernah gi kuantanpun sekalijer ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: