something to talk about…

BALIK KAMPUNG SUAMI

Posted on: March 20, 2009

Assalamualaikum..

Hari ni balik ke kampung suami T di Bukit Abal, Pasir Puteh, Kelantan…

Dalam bag-bag ni T isikan baju-baju yang sudah tak dipakai.. Hantar balik kampung.. Untuk anak-anak sedara B…..

Nak bertolak dah nie…
Singgah bersarapan dahulu… Makan Roti Canai Banjir.. Teh Ais..

Posing time!!
Singgah makan di Jerteh…

Ini menu-menunya.. Sedap semuanya makanan kat sini…

Kenyang dah makan.. Alhamdulillah..

Suh Nur posing sat kat motor antik nie…

Setelah 7 jam perjalanan.. Tolak sejam makan, minum, ke toilet bagai, tibalah kami ke destinasi…. solat semua.. Rehat… Tunggu azan Maghrib.. Terus solat Jamak dan bersiap ke Kuala Besut.. Dalam setengah jam gitu dari Bukit Abal…

Sedang molek sampai.. Acara akad nikah baru nak bermula.. T masuk bilik posing ngan Wani sat..

Cantiknya Wani malam nie….

Alhamdulillah.. Sah mereka menjadi suami isteri.. SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT FASHA DAN WANI.. Inilah dia aksi-aksi pengantin baru…

Fasha sedang diakad nikah, memakaikan gelang dan rantai buat Wani dan Wani bersalam dengan suaminya itu..

Merah padam muka Wani menahan malu tue… Sedara-mara pakat dok ngusik jugak!!.. Alahai..
Giliran Wani menyarungkan cincin untuk suaminya.. Selesai acara membatalkan air sembahyang sesama mereka.. Bersalam-salaman pula bersama ahli keluarga yang lain…

SELAMAT PENGANTIN BARU!!

Ikat kasut tu.. Jangan tak ikat.. Hehehe..
Posing dalam bilik pulak…

Hantaran-hantaran daripada pihak lelaki.. Gambar cek berjumlah RM10,000 tak sempat nak diambil..

Barang-barang hantaran daripada pihak perempuan pula…

Waktu menjamu seleralah pulak…

Kita makan dulu….

Anak sedara T yang amik gambar Nur nie..

Dalam pukul 11.30 malam gitu.. Kami pun balik semula ke Bukit Abal.. Esok ke sini lagi… Majlis masih belum selesai….

13 Responses to "BALIK KAMPUNG SUAMI"

cantek sm padan perantinnye..tggi betoi si perantin laki tu

best nyer menu ..as alwiz kan!!sofea pun minat roti canai banjir !!mmg fav !!pengantin lawa!!!Selamat Pengantin Baru wani !!

Salam T.Semoga selamat pergi dan balik. Juga Uncle ucapkan Selamat pengantin Baru, semoga bahagia dan kekal sehigga mati.Restoran tu uncle biasa juga singgah untuk makan. Masakannya sedap tetapi hidangan lambat sikit. Kalau nak makan kat situ kena sabarlah sikit.Kat Bukit abal tu, uncle ada ramai juga saudara mara. Entah-entah suami T tu pun ada terjuit jauh- jauh kot kalau tidak dekat pun. Sayangnya selepas orang tua meninggal, uncle sudah putus hubungan dan ramai yang tidak kenal lagi.

Oh ya T.Balik nanti singgahlah di blog uncle. Ada hadiah untuk T.

alahai..mmg lapo smula kalau buke blog T ni hahahaanyway..penuh bonet yerk tie..blik kg ade org kawen ye..glemer u..i ingt fasha sandah..sib bkn..kekeke

best nye kawen…hehehehhe…

sedapnye roti banjero tuuuuu

huh kak t blk kelate rupanya…Insya Allah khamis nih ida pun blk kelate amik baby..hehehe

salam kak T.ooo kak T balik bukit abal ek….iza pun nak blk gak kg nie….awal bulan mei nnt🙂Kak, beg bunga2 avon tu sama lah..iza pun ada beli satu..cantikkan…

selamat pengantin baru Wani & Fasha, sama cantik & sama padan…. so cute….

kak, terliur tgk roti banjir tu…cam sedap karinye tu hi hi hiwah kerja kawin lagi yeak…..mmg betul ckp akak, cantik pengantin perepuan….seri pengantin la tu….beza ngna pic yg kat entry sebelum ni….semoga berkekalan bahagia laa bakal pengantin…amin

Selamat Pengantin Baru buat kedua mempelai..semoga bahagia hingga ke akhir hayat

selamat pengantin baru…memang ye la..kalau tengok blog t nie lapor perut dibuatnya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: