something to talk about…

HAMPIR 2 MINGGU…

Posted on: March 19, 2009

Assalamulaikum…

Tadi keluar beli barang-barang dapur.. Hampir 2 minggu tak masak tu.. Walawei!!… Kalau orang Temerloh kata.. “Pepalir awok”.. Maknanya melampaulah tue.. Huhu.. So .. Hari ni, T rajinkan diri jugak dok masak-masak.. Hehehe..

You all ada berikan ini pada anak-anak tak….? Ubat Cacing..

Sejak budak-budak ni berumur 2 tahun.. T tak pernah lupa bagi dioarang makan Zentel ni.. Setahun bagi makan 2 kali tau.. Tapi Alhamdulillah.. Setakat ini mereka belum kecacingan lagi.. Sekadar nak mencegah itulah.. Setahu T .. Kena bagi anak-anak makan ni sampai diaorang berumur 12 tahun…

Diaorang baru sudah minum Zentel… Sedap.. Rasa oren kata mereka…
Untuk dinner T buat air Fresh Oren..

Ayam Masak Kicap… Anak-anak yang request…

Sayur Campur…

Ikan Tilapia Goreng…

Menu malam ini…. Alhamdulillah..

Hari esok T balik ke kampung suami di Bukit Abal, Pasir Puteh, Kelantan.. Anak sepupu B nak berkahwin di Kuala Besut.. Inilah bakal pengantin.. Shalwani.. Dia baru balik dari California.. Mula-mula setahun dia di sana.. Then balik Malaysia.. Pas tu g lagi dalam setahun.. Dan kembali ke Malaysia semula.. Dia Engineer kat INTEL Penang.. Bakal suami pun Engineer juga di PETRONAS Kerteh, Terengganu…… Semoga berkekalan jodoh mereka berdua… Amin..
Yang pakai spek mata tu.. Bakal suami Shalwani.. Yang pakai t-shirt biru + putih tu anak sepupu B, doktor di Kuala Terengganu.. Muka nampak macam budak-budakkan? Macam tak percaya dia keje doktor… Baik ngat budaknya.. Masa ni diaorang dok makan Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak yang T masak di rumah mertua T… Bawa balik 4 ekor ke sana dan terus masak untuk dinner.. Habis seperiuk malam tu jugak.. Diaorang kata sedap.. Hehehe.. Yeke tu??

16 Responses to "HAMPIR 2 MINGGU…"

Saya pun bagi Ezhan ubat cacing Zentel juge tapi Zentel tak sesuai untuk kids below 2 years old & juge ibu mengandung atau planning to pregnant..

saya ada gak bg bdk2 ni mkn…so far diorang ok la…esp rafiq, dia paling suka mkn ubat…tak kirala ubat tu org kata tak sedap ke.. semua dia telan.. kdg2 sampai kena sorokkan ubat takut dia mkn…sedapnya menu yg T masak… terus buat perut saya lapar mlm2 ni… hehehere: pasal payung tu takpela..saya pun lupa nak bgtau yg jenis apa..kalau ikutkan, saya nak yg besar..senang… it’s ok T..mak saya pun dah belikan payung avon purple utk saya… hehehe…

2 weeks x berasap dapo?best nyeeeeex yah pening2 pala pikir nk masak apa..dapo umah ct klo bleh 24 jam tu nk kena berasap..muahahahaha..tgk jer lah size laki dn ank2 ku itu..tp kekdg ct wat pekak tinga jer..

sedapnye T, ayam masak kicap tuh…beselera je npk bila mkn kanubat cacing mmg ade bg..paed yg bg la kalo dah masa kena mkn so far dah 2x gak anak dara i mkn ubat cacing..doc bg yg perisa coklat…

aku bagi ni ubat cacing yg misi klinik desa kasi je T..

Assalamualaikum T.. Betul T cakap.. awien pon suke tgk orang buat keje seni n… buat melalui jiwa.. awien sendiri pon seronok bile kkdg buat pelamin dan hasilnya memuaskan, tahniah awien pada adik ipar T 2 .. awien pon doakan semoga mereka berkekalan hingga ke akhir hayat amin…

noi pun bagi anak2 makan ubat cacing zentel..sedap nyerr t masa ni yg noi suke singgah blog t ni hehehehe…

kty pun kasi 6 bulan sekali ubat cacing..sedapnya ayam masak kicap tu..T..mintak semangkuk..

t…sedap ke masak tempoyak tu…????

suke la tgk menu T ari2!!!simple n nice jer !!!

>>salam T.. bila T tunjukkan ubat cacing tu teringat lak cho dah lama belikan nak bagi kat Atikah.. malamni ler operasinyer.. tak pernah bagi pun lagi..>>kalau cho ler memang suka sangat masak cam gitu, persamaan gak cho masak ayam kicap gak semalam.. anak2 suka..

sy pong bg ilman makan..tp tak kira apa brand..janji ubat cacing…

tu dia sekali kak t masak..skg ni mood rajin eh kak?

saya pun planning nak bg zafirah ubat cacing nih.. tp tak sampai 2 tahun g.. ada ke ubat cacing utk kanak2 below 2 years T?sedapnya awak masak..saya teringin plak nak masakcamtuh utk luvh sok..hehe

salam t….lama tak jengok kat sini… linda dah lama rasanya tak bagi anak ubat cacing ni. ngk blog t ni rasa nak bagi dia makan ubat cacing tu malam ni. g carik jap… hehehe

>> tu yg mula mengganas masak balik tu…:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: