something to talk about…

IKEA OH IKEA…..

Posted on: March 17, 2009

Assalamualaikum…

Pagi tadi B bagitahu.. “Jomlah nak g soping kat IKEA”… T dengan tersenyum-senyum kambing gilah bersiap-siap ngan anak-anak.. Tunggu B balik dari opis dan dalam pukul 12.00 tgh hari .. Kami ke KL..

Singgah lunch di Restoran Sup Ani Utara di Platinum Walk, Danau Kota, Setapak..

Sup Gear Box yang berharga RM40…. Tapi berbaloilah.. SEDAP!!

Kenyang sungguh makan-makan tadi… Sambal dia pedas giler.. Tapi sedap.. Alhamdulillah…

Selepas siap makan, kami ke Putrajaya.. B ada hal nak settle kat sini…

Sempatlah bergambar-gambar sat kat sini…. Hujan lak turun renyai-renyai gitu..

Kami tak lama di Putrajaya, B siapkan kejenya kat situ.. Kami terus cabut ke IKEA… Yeehaa!!

Anak-anak tolong Ummi dia bersoping-soping…
Tiba masa nak membayar dah.. Ikut hati… Ada lagi yang nak disopingkan.. Tapi biarlah dulu.. Kemudian harilah pulakkan??🙂 (Kalaulah boleh bawa balik IKEA tu letak depan rumah T… Pas tu kalau nak apa-apa yang berkenan terus je amik.. Hahahaa.. Gilos!)
Tengah tunggu abah amik keta…

Masa balik tapau Burger King.. Dah dekat setahun tak makan Burger King..

Burger King asalnya daripada Amerikakan? I know about that.. So far.. Inilah dia makanan segera yang kami beli sejak 3,4 bulan yang lepas.. Selama itulah kami dah lama tak makan KFC, MC’D dan Pizza Hut.. Tapi barang-barang lain keluaran negara Uncle Sam tu.. T masih guna dan beli.. T ada guna minyak SHELL untuk keta.. Produk-produk Nestle such as Nescafe, Milo, Bijirin… T pakai handphone E71 Nokia.. Tengok gak American Idol.. Brothers & Sisters, Desperate Housewives.. Masih guna laman web Fotopages.. Dan itulah.. Ada benda yang tak dapat nak lari.. Nak boikot.. Setakat yang boleh T boikot tu.. Boikot.. Yang lain-lain tu.. Entahlah.. Terserahlah pada kata hati…. What say you??

21 Responses to "IKEA OH IKEA….."

wahh Tie..dh smpai ikea dh pun, byk soping ye. akakpun boikot gak, lgpun anak mmg tak minat sgt fastfood, okla sgt. setakat mana yg kita leh boikot kita boikotlah..sekurang2nya ada juga usaha nk boikot kan.yg xdpt gak nk elak tu, nk wat camana kan..

wow gi shopping kat ikea erk…best kanadik ngan abang pun yolong ummi gak ke angkat troli, rajinnya

eh T..kejapnya pegi IKEA..dah balik ker?? hehehe…mmg gila kan bila dah sampai IKEA ni…saya pun tak pernah jemu..nak pegi dan nak lagi…

>> tu dia…>> seketui terus tulang kat dalam tu…:D

huhuhu sopping jgn tk sopping! nak nak lg tgh sale kan..ehehe.huhu psk boikot tu, mmg ssh la nk boikot betul², buat je la mn yg termampu..klu betul nk boikot sgt..stop la gune tenet..founder tenet ni pon americans kan..kekeke..susah nk fully boycott sbb menmcm produk derang yg dh serasi dgn kegunaan kita..

huh..shopping sakan akak aku nerhh..akak beli aper kt IKEA?? HEHEH..

alahai terkilan rasa bila tak dapat jumpa T hari tu…lepas T tepon, saya cakap dengan En.DIn yang T turun Putrajaya… dia pun rasa serba salah sebab tak dapat jumpa kalian….. insyaAllah kalau ader rezeki nanti kita jumpa T ek….warghhh sakan haaa bershopping…. saya yang ddk KL nie pun tak pernah lagi jejak kaki ke IKEA tu T… mungkin gak laa En.DIn tak bagi saya pergi situ.. sebab dia tahu perangai wife dia kot…. BOROS…… hahahhahaaa……

wah g Kl ye..tula nak boikot pon cane..pekerja sume bangsa kite…kalo betul2 nak boikot brg yg mhl2 bole la

susu ank dh tkr dr nespray ke fernleaf. tp yg bby tu still mamex, US jgk ke?milo, shell kdg2, fotopages lame xguna, disney channel still lg – ank nk tgk Thomas & Friends…fast food dh lame xmkn, mkn local restoran je laa…dll…susah jgk nk boikot, tp kalo nk bleh je…🙂

beStnyer kaK… aLahai uMah shA daH dKt deNgan TEmpaT yaNg aKak g tu.. Klo aKak kol shA dah Lama SHa daTang…uMah sHa 5 min DAh smP… beTOl2 beLakang buildiNG tu…

sale gile2 ke kak? nk g la nnt

Wah shopping sakan eh kat IKEA..tak penah jemukan,ada je yang nak dibeli kalau kat sana.kalau saya tu bawak duit sebeg pun boleh habis sekelip mata ni tengah list out brg2 nak beli untuk umah Seremban..tak lama lagi nak ambik kunci dah.hari2 dok beli catalog IKEA ;pBiasa la Ruzi,mana yang boleh boikot tu kita boikot eh..tepuk dada tangan selera.Kita certain2 things kita boikot la tapi FUEL susah sikit la nak boikot sebab Shell memang dekat ngan umah,Petronas ada gak tapi jauh le sikit he..he..service Nokia saya gunakan lagi..mana yang boleh avoid tu kita try la avoid kan..

memang t kalau g ikea tu…rasa cam tak nak balik je..semua benda nak….macam mana?????

shopping sakannns ..

wuuoooo .besarnye tulang !!!nak boikot pun susah gak..akhirnye yg teruk ekonomi negara sendiri gak..dia org mane rase sgt walaupun kite boikot… kite gak yg susah akhirnye..

>>salam T… soriler cho lama tak singgah sini.. entahker apa yang dibuat tak hengat..>>T duk kat ner yerk?? cho selalu gak makan sup utara ani kat danau kotatu.. sebab mertua cho tinggal kat gombak setiatujer..>>pi IKEA ni memang tak sedo masa berlalu.. tapi bawak 2 kenittu dulu payah.. lama sangat muler ler jom jalan-jom jalan.. tak lerh berenti camner nak pilih barang..

hai T time kasih .. rajin T layan blog kengkwn… murah rezeki T, alhamdulillah… takat n sme nyer bagus… time kasih dgn ucapan membina T🙂

best nyerr g shoping kat ikeaklau lerr ada ikea kt miri ni shoping brabis noi hehehe

WAH SHOPPING sakan ko kak t…..laa nape tak singgah kem. kesihatan kat presint 1 nie….kalo tak leh kite jumpe2….next time nak turun sini infom2 laaa leh kite jumpe….

kak t …aduh..bila p putrajaya ni?dah dekat dah tu..kalo lah leh terjumpa aritu,kan best..huhuhuu

erm…same je T… kalau dah mejoritinye barangan 2 asal dari US .. dan itu lah barang yg bertahun2 kite gune..nak terus berhenti mmg susah mcm kite bawak ketelah..kalau laju2 pas2 nak terus brek emergency mau terbalik kete 2 kang.. hehe neway sekarang awien plak kene jaga mkn sbb darah tinggi dah nak berjinak2 kat badan…bukan pasal suke masin sbb awien mmg x suka masin tapi sbb suka makan daging hehehe.. so tggu dulu utk burger2 MCD .. beef steak lamak sedapnyer.. daging masak tumis uwaaaaa!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: