something to talk about…

MY DEAR BLOG….

Posted on: March 2, 2009

Assalamualaikum….

Hari ini merupakan Hari Ulangtahun Kelahiran Sahabat Baik T, Siti Juana Bt. Saini yang ke 30.. Dia tinggal di Singapore.. Memang warga negara sana pun.. Kami berkawan hampir 17 tahun ok! Tapi setakat ke hari ini kami tak pernah berjumpa pun.. Kami cuma saling menelefon, berbalas emel dan surat sahaja.. T menyimpan impian untuk bertemu muka dengannya suatu hari nanti.. Insya Allah.. Buat Juana, T ucapkan Selamat Hari Jadi.. Semoga terus dilanjutkan usia.. Dimurahkan rezeki.. Berjaya hidupmu.. Di dunia dan di akhirat sana.. Insya Allah.. Amin.. Sayang you so much Juana.. My best friend for ever and ever… Muahhhhhh!!!!

Pas balik hantar anak-anak ke SKJB tadi.. Singgah kedai beli roti nie…. Lunch hari-hari memang T dok pulun benda ni aje.. Tak makan nasi.. So yummy!! Kenyang pun kenyang…

Malam ni masak simple aje.. Ayam Masak Kicap..

Telur Dadar.. Dan…

Air Lemon sahaja.. Tapi Alhamdulillah…. Dengan rezeki yang ada malam ni…
Budak-budak berdua ni suh T masak lagi Ayam Masak Kicap tu hari esok… Sedap kata mereka.. Makan bertambah-tambah tadi.. Sampai dah bersendawa pun nak makan nasi lagi.. Hai anak-anak…

6 Responses to "MY DEAR BLOG…."

salam..rasanya mmg kerap T masak ayam masak kicap kan…mesti sedapkan…..letak la resepi….hehehehe

Wah..nampak sedap je ayam masak kicap tu..Re:Ha Ez tu nangis2 terus ke daddy dia je,tak berani datang kat mummy.Takut maybe kang mummy dia tambah lagi hi..hi..

maknye msk sdp sgt..

suka tengok T nyer menu nianakanak lak suka makan erk, bagusnyaibu yang prihatin…..

>>salam T… baguihnyer T berkawan punyaler lama. Temanni kawan2 sekolah pun dah ramai yang lost contact. Selamat Hari Jadi ler jugak untuk kawan jauh tapi mesra T.. roti tu femesler sekarang..

hi.. tanpa nama.. t mmg saja tak letak resepi utk menu2 yg t siarkan kat blog t ni.. sebabnya.. t ni pun bukanlah xpert mana sangat bab2 masak ni.. biasa2 aje.. tp untuk tanpa nama.. t taipkan di sini.. resepi aym msk kcp.. ini untuk setengah ekor ayam..ayam digoreng separuh masak dahulu ye! kisar cili kering, halia, bwg mrh, bwg putih.. panaskan minyak.. tumis bhn kisar.. tumis skali ngan kulit kayu manis, buah pelaga, bunga lawang.. biar garing.. masukkan ayam yg sudah digoreng separuh masak .. letak kicap manis, kalau nak kuah banyak.. tambahkan air ye! letak bawang besar yg dihiris.. letaklah garam/aji ikut suka.. siap.. gitulah.. senang je… t pun masak campak2 gitu jer.. psstt! kalau tak sedap.. jangan marah arr.. saya booodark baru blajarrrrr.. ehhe.. btw.. tq ye.. sudi singgah di blog t ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: