something to talk about…

MY DEAR BLOG…

Posted on: February 26, 2009

Assalamualaikum….

Selepas mengambil anak-anak di Kelas Q-fa.. Singgah kedai beli barang dapur skit.. Hari ni family kakak T yang tinggal di Kulim nak datang singgah di rumah T sebelum mereka pulang ke Kuala Krau untuk berjumpa dengan Ma dan Abah…

T masak Kari Ayam, Ikan Goreng Tilapia, Sayur Goreng dan Sambal Belacan aje.. Air lak buat Air Sirap…. Kelam kabut dok masak.. Pas antar anak-anak ke SKJB tadi, balik umah dan terus masak.. Start masak kul 1.15 tgh.. Siap masak kul 2.15 ptg.. Uiii.. Lama tol dok masak tue.. Dekat sejam tue… Tu pun dah sepantas lipas kudung dah nak menyiapkan menu ni semua.. Hehehe.. T bab-bab masak ni mmg fail sebenarnya.. Huh.. Pengakuan berani mati tue.. Uhuks-Uhuks..

Kak Ai.. Tersentap tak tengok Sambal Belacan T nie?? Hehehe… Saja ngusik akak..

Sejurus T siap mandi dan bersolat.. Kakak dan anak-anak sedara T pun baru tiba di rumah.. Sedang molek dah tue.. Dalam kul 2.40 ptg diaorang sampai. … Terus jamu diaorang makan nasi.. Hilang penat bila diaorang kata “Makcik.. Sedap Makcik masak”… Alahai.. Tq.. Tq.. (Ayat masuk bakul angkat sendiri ni tau! Ngeh.. Ngeh.. Ngeh…)
Amirul, Kak Na dan Hafiz…

10 Responses to "MY DEAR BLOG…"

seronok kalo kumpul ramai2..bnyk cerita.nk mkn pun selera je kan

tie dalam pada tak tau mask tu..byk tu lauk2 ha…nak2 ada ramai2 camtu…berpinggan2 nasi leh bertmabh..tie linn tingin lah nak mkn ikan patin kat sana.. huhhhuhu

Tie, kalau sejam leh siap masak tu pantas le tu namanya.. wlpun kita masak simple sekalipun, proses nak sediakan bahan2 tu lah yg paling leceh n lambat nak buat.syokkan ada org puji masakan kita, hilang penat memasak, biarla angkat bakulpun Tie…

sedapnya…T.sambal belacan..kasi ar skit..

alahai t… camni punya masak ko kata tak pandai masak lagik… hehehe…kira terlebih2 ok dah tu…

>> banyak membeli tu…:D

laju la tu kak t msk,kalo kite msk menu cmtu,xdo la sejam,mau 3jam..cm kite xleh msk sekali gn 2 dpo..mau terabur.

kak t ni…mane ade kak t failed bab masak2….lieya tgk terra jek…okey laa tu dlm mase 1 jam boleh masak…lieya lebih tau dari 1 jam keh keh keh …pandai kak t jage hati tetamu kak t….

terliur tengok sambal belacan tnyamm…nyamm..nyamm ….rajin masak2 ekkk…hehehe..

kak t mmg pandai msk..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: