something to talk about…

MY DEAR BLOG….

Posted on: February 3, 2009

Assalamualaikum…

Selepas ambil anak-anak dari Kelas Q-Fa tadi, balik umah .. Sediakan makanan ni buat mereka…. Diaorang dah bersarapan makan Nasi Lemak kat kelas tadi……

Dah lama tak ambil gambar diaorang berpakaian sekolah cam nie…

Sayang anak-anak umi nie.. Tak de diaorang… Hidup ummi sepi sunyi dibuatnya….

Nur bersama rakan-rakan sekelas…. Adibah, Fazrina dan Emy….

Cari barang-barang skit dan terus balik ke rumah… Lunch tadi makan roti aje….
Bulan 2 memang dok ingat sokmo bday budak comel ni.. Ezhan.. Anak Emy.. Tahun ni Auntie belikan buku-buku cerita ni untuk Ez ye! Harap Ez suka dengan hadiah ni ok!

Untuk Ez dan Emy.. Esok sampailah kot ni kat Masjid Tanah…
Yang ini pula.. Buah tangan untuk Shima… Harap Shima suka dengan pemberian T yang tak seberapanya ini…..
Balik dari POS LAJU, singgah kedai beli barang skit.. Juga lauk untuk dimasak malam nie….
Malam ni T masak Kari Ikan Tenggiri…..

Jugak Udang Celup Tepung.. Cicah Sos Thai……


B g Kuala Lipis ari ni.. Dalam perjalanan balik dekat rumah mertua dia, dia belikan Kuih Akok dan singgah di rumah mertuanya…. Ma kata Kuih Akok kat situ sedap.. Ramai orang kata sedap.. Sebab yang buat tu memang Orang Kelantan… Tapi Ma tak pernah rasa lagi… Sebelum ni dah 2 kali lalu kat area jalan Jerantut tu.. Kuih tu dah habis dijual.. Memang laku pun.. Tadi Ma call.. Dia kata Abah T cakap… “Sayangnya menantu awak kat awak”… Ma pun cakap kat Abah T.. “Sebab menantu tahu kita sayang kat menantu.. sebab tu menantu singgah belikan kuih kegemaran kita nie”.. Hehehe… T pun baru rasa sedap ke tak kuih nie.. U ols tengok ajelah Kuih Akok ni ya.. Biar T aje yang makan… Hohoho….
Sedap.. Memang sedap pun kuih nie.. Rasanya setanding kalau nak dibandingkan masa beli kat Kelate dulu-dulu…. Tak rugi B bli pun…..
Kucin-kucin ni T beli masa g Taman Rama-Rama, Pulau Pinang bulan 8 tahun lepas.. Cumelkan?…. Dok terhias kat meja komputer T tue…

Ni pun dok terhias sama kat meja komputer.. Baru beli baru ni kat UNDERWATER WORLD… Macam-macam aksi tue.. Cumel!!

8 Responses to "MY DEAR BLOG…."

Sedapnye kuih akok..(eh,betul ke spelling tu ha??) kat sini kalau terasa nak makan kena tunggu pasar malam kat area sg udang,ada wife askar(orang kelate)yang memang expert jual kuih tu(pada saya le..)panas tau..budak2 tu pun suka makan kuih tu kalau kitaorang beli.Psst..nanti dah sampai kita bagi tau eh.

>> nampak sedap tu…:P

salam kenal T….byk kali dh singgah sini tp tak dan nk tgal jejaksss. sodap nmpk kueh akok tu, tp tak bape gemor kot…sedap manis letinggg lerrr……..

kuih akok tu paling berselera tapi gambar anak-anak bertuah kat sofa tu sukalah kak rose nengok, nampak cam sayang sangat dua badik tu

kuih akok tu rupa dia tak cun tapi rasa sedap kan?? MIL saya pandai buat… T, bestnya masakan kari ikan tenggiri tu.. terliur la..lama tak masa cam tu… lately ni main beli je..😀

lama tak tinggal jejakthanks T for da wish.cane rase kueh akok ni?talam manis ke?

tie sukanyer tgokk gamabr 2 badek berpelokan tu.. mesra sgt2..kuih akok tu manis kan…

>> rajinnyer T siap poskan hadiah.. patutlah dikasihi..>> seronokkan T duk rumah tengok anak2 membesar depan mata kita.. jelesnyer akak…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: