something to talk about…

Posted on: January 3, 2009

Dalam kul 5 pas semayang Asar tadi, kuar umah dan g kedai beli Mingguan Wanita, Majalah Dara, Air 100+, Roti Gardenia dan Burger untuk dibawa kepada Mak Su di HOSSAS. Sesampai di hospital adalah 3,4 orang yang mengedarkan sebuah buku yang berjudul “SAKIT”. Dia hulurkan buku pada T dan cakap “Nah, akak ambillah buku ni”.. T pun amik dan dia kata bagilah sumbangan ikut ikhlas akak… T pun dh rasa lain macam.. Tadi bagi pas tu mintak sumbanganlah pulak.. T tak kata apa dan hulurkan RM3.. Tu je duit kecik yang ada .. Duit lain not RM50 dan RM100.. Then dia kata pulak.. “Akak nak buku sekali ke? Kalau nak buku harga buku RM16.95”.. Pulak dah.. Bila dia kata cam tu T pikir dalam hati mamat ni nak pekenakan aku ni.. So, T pun pulangkan balik buku tu kat dia dan kata “Awak amiklah RM3 tu, saya sedekahkan”.. Mangkuk ayun punya mamat! Memang sakit betullah… Hangat sungguh hati aku dibuatnya! Nak amik duit orang, macam-macam cara diaorang ikhtiar ye? Teruk sungguhlah perangai… Bila T masuk ke wad adik, ada buku tu atas katil dia.. Kawannya bagi pada dia.. Kawannya kata dia dpt free je buku tu kat lobi bawah tadi.. Pulak dah……

Pas lepak2 dlm sejam gitu, kami pun pulang ke rumah.. Balik umah goreng ayam saja.. Lauk singgang ada lagi buat makan malam…. Sesambil tu dok tengok TV3, MAJALAH 3.. Temerloh masuk tv da.. Pasal Ikan Patin.. Ironinya tokey restoran ikan patin yang tersohor di Temerloh ni, Pak Usop meninggal dunia pada pukul 10.00 pagi tadi disebabkan sakit jantung.. B sempat melawatnya di hospital…. Al-Fatihah bt arwah…. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di dalam golongan orang yang beriman.. Amin..

1 Response to ""

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!< HREF="http://www.jewelryol.com/" REL="nofollow">wholesale jewelry<>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: