something to talk about…

MY DEAR BLOG….

Posted on: December 31, 2008

Assalamualaikum…..

Hari ni dalam pukul 12.30 tgh hari gitu, T dan anak-anak kuar ke kedai menggunting rambut.. Nak buka sekolah dah ni, rambut tu kenalah kemas skitkan? Settle bab rambut, g car wash berdekatan rumah lak.. Keta kotor sangat.. Sesambil dok menunggu keta tu, terperasanlah akan T akan kulit T yang ada ruam-ruam merah.. Terus call hubby dan hubby pun terus balik dari opis…. Siap keta, terus kami ke Klinik Sulaiman di Bandar Temerloh…. Sejam menunggu giliran gitu.. Aduhai.. Seksanya.. Menunggu lama-lama…. Barulah tiba masa T untuk diperiksa oleh doktor…. T bagitahu T pun ada bengkak gusi dan berdarah.. Dia pun kata nak buat blood test.. Tengok keputusan platlet T dari ari Ahad baru ni 156, ari ni tinggal 86 aje.. So, dia terus bagi surat suh T refer ke Hospital Temerloh.. Dalam 15 minit menunggu sudah dipanggil masuk ke bilik rawatan.. Amik darah lagi.. Nurse tu amik darah T sampai darah T memancut-mancut gitu.. Dasat.. Dasat.. Dahlah rasa sakit… Mengalirla air mata buat kali ke dua.. (Kali pertama tadi masa kat klinik bila doc kata T suspect Demam Denggi)….. Huhuh… Manja betoilah T nikan? Maklumlah tak penah kena sakit…. Hehehee…. Pas tu tibalah saat-saat yang membuhsankan.. Menunggu lagik…. Dalam sejam gitu.. Nasib baiklah ada teman buat bersms.. Siapa lagi kalau bukan my buddy, Emy….. Tq Emy.. Sudi melayan msg2 dari Ruzi tadi…. Dalam kul 6.45 petang gitu, Doktor panggil masuk dan dia kata mmg T kena Demam Denggi.. Dia suh datang esok untuk amik darah lagi.. T kata oklah asalkan tak kena tahan.. So…. Esok, T sambut tahun baru di Hospital Temerlohlah jawabnya.. Tidak bercuti seperti tahun-tahun sebelumnya.. Aduhai….. Kawan-kawan doakanlah T sembuh dalam kadar yang segera ya… T harap T pun cepat-cepat pulih.. Anak-anak nak naik sekolah dah nikan? Tak mahulah sakit-sakit ye? Insya Allah….

7 Responses to "MY DEAR BLOG…."

T, awak kena denggi ker?? laaa..siannya… get well soon yaaa…semoga tak melarat…

alahaiiii..! kene denggi! aku dokan kau cepat sembuh ye T…

ala…kesiannya..mmg tgh musim denggi skrg ni..get well soon yea…minum 100 plus dan sup ketam byk2..org kata ok..

Very good!

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!

< HREF="http://www.zhefiry.com/fendibag/" REL="nofollow">fendi bag<>< HREF="http://www.zhefiry.com/fendibag/" REL="nofollow">fendi hand bag<>< HREF="http://www.zhefiry.com/fendibag/" REL="nofollow">fendi spy bag<>< HREF="http://www.zhefiry.com/fendibag/" REL="nofollow">fendi bags<>< HREF="http://www.zhefiry.com/dolcegabbana/" REL="nofollow">dolce gabbana<>

< HREF="http://liver25800.blog.com/" REL="nofollow">liver25800<>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: