something to talk about…

RAMADHAN KE LIMA BELAS

Posted on: September 16, 2008

Salam. Hari ini T mengambil gambar majalah-majalah kesukaan T yang takkan T lupa untuk membelinya pada setiap bulan. T memang si ulat buku. Seronok diulit majalah-majalah ini dan pelbagai jenis buku. T akan membaca di mana-mana sahaja, even di dalam tandas sekalipun. Masa itu emas. Amat beharga sekali. Begitulah dengan segala ilmu yang kita dapat melalui pembacaan….
Hari ini T memasak Kari Ayam, Goreng Ikan Masin dan Ikan Bawal, buat sambal belacan dan ada sedikit ulam-ulaman. Hubby lak mintak T buatkan Air Sirap Limau Kasturi. Dia juga ada membeli Puding Karamel, Kebab, Kuih Jala Emas, Murtabak dan Air Oren di PARAM tadi. Alhamdulillah, dengan rezeki yang diberikan oleh-Mu Ya Allah….

3 Responses to "RAMADHAN KE LIMA BELAS"

kyatt lama dah tak beli majalah..leh pinjam tak t

kak tie, zana pun sama…cuma lately jer dah jarang beli…bukan apa, hubby asyik bising jer coz' almari buku dah penuh…b4 nie..kat umah lama lagi ler berlambak2 majalah & nove….tp bila pindah umah skang nie…terpaksa jual coz' hubby tak kasi bw…..sayang…collection magazine zana dari tahun 2005 ok…nona, wanita, perempuan, pengantin, mingguan wanita…sib baik novel dia benarkan zana simpan lagi..kalu tak…hu hu hu….sedih ooooo….

Salam T….. kalau nak citer pasal buku nie kan T.. saya zaman anak dara dulu memang laaa suka beli buku.. tak kira buku apa.. novel.. majalah… ujang ke… nak lagi best saya pernah kumpul buku doremon… dari episod satu sampailaa episod akhir…. sampai penuh bilik saya dengan buku…. buku2 tu semua saya tinggal dekat rumah mak saya… bila saya balik ari tu.. saya tengok.. habis dah kena makan dek anai-anai…. sayang betulll yang kena makan anai-anai tu satu hal.. tapi yang paling saya sedih sesangatkan.. buku doremon saya… anak buah saya ambik kesemuanya… huhuuuhuuuuu sedih betullllll.. mak saya kata… “ala mah ko kan dah besar .. dah kawin pun.. bagi ajerlah bebudak tu buku tu”……. huhuhuhuuuu sodih………..email saya.. sabrinaaina@yahoo.comh/p saya…. 017-3281696

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: