something to talk about…

RAMADHAN KE SEPULUH

Posted on: September 11, 2008

Petang tadi T dan family telah pulang ke Kuala Krau untuk berbuka bersama ma dan abah T. Mereka demam pulak dan T diberitahu stok makanan di rumah sudah hampir habis. Kesiannya T mendengarnya. T pun bagitahu hubby nak balik hantar stok barang-barang dapur tengahari tadi, tapi hubby cakap tak payahlah balik sorang, kita balik malam nantilah, boleh berbuka puasa bersama-sama. T pun rasa seronok sangat dapat pulang ke rumah ma dan abah. Hari ini cuma juadah ini yang terhidang di atas meja. Hubby pulak cuma membeli seekor ayam pusing, kuih karemal dan akok. Cakap jugak kat hubby, kenapa beli lauk sikit, kan nak makan ramai-ramai nanti. Kalau makan kami 4 beranak, banyak pulak lauk yang dia beli pulak. Pelik betul “tok laki” aku nie.. hehe.. Sedap gak cicah ayam tu dengan sambal cili dan sambal tempoyak yang ma buatkan! Sebelah malamnya, dok layan makan kuih cekodok dan karamel.

Hari ini juga T teruja apabila membaca Berita Harian sebab ada gambar anak sedara hubby T yang belajar di UNISA. Dia pakai kain kotak-kotak tue. Rindunya kat dia!! Dia ke sana pada bulan 2 tahun ini. Insya Allah, hujung tahun ini dia balik bercuti selama sebulan dan kemudian akan terbang pula ke Australia. Jangan lupakan fridge magnet untuk auntie ye Jah!! Hehhee….

2 Responses to "RAMADHAN KE SEPULUH"

huhuhuhu bila baca kat paper yg salam perantau ni kan,.rasa mcm dah dekat sgt pulak nak raya! :p

wah menu kak t mesti ade puding karamel tu kan….mmg peberet kak t yeak….nyum nyum nyum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: