something to talk about…

MAKAN GULAI IKAN PATIN MASAK TEMPOYAK…

Posted on: July 26, 2008

Salam semua.. ari ni T n family g makan tgh hari kat Rest. S.Z. Rahmah kat Batu 3, Maran. Paling best pekena gulai ikan patin masak tempoyak. Itu menu yg paling glamer kat sini. Kalau nak tahu pelanggan2 yg selalu dtg makan kat rest ni semuanya orang kaya2 tau! Datang naik keta besar2. Org2 KL pun ramai dtg makan kat sini. Tapi kami tak kayalah. Adalah datang makan sesekali kat sini. Harganya agaklah mahal jugak. Macam kami makan tadi, hubby bayar RM80. Kalau amik bahagian kepala ikan patin tu tokey caj RM35. Kalau badan pulak RM18. Maklumlah ikan patin sungai. Tapi rasanya mmglah very the sedap. Hehehe.. Restnya biasa2 aje. Ala2 kampung aje, tapi menjadi pilihan ramai warga Temerloh hinggalah kepada Sultan Pahang. Mmg port dialah ni. Kepada yg lalu jalan Maran nanti, sudi2lah singgah di rest ni ye? Anda pasti tidak rugi, kalau nak rasa gulai ikan patin masak tempoyak yg sebenarnyalah… Oklah, T nak g sambung makan nasi yg T tapau tadi. Tak puas makan kat rest tadi, hehee…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
    • fiza: salam kak T....panjangya entry akak kali ni....bestnya g kltn....byk shopping ke kak..cantikya hanbag baru akak...fiza pun suka yg beso2..
    • MindHeartBodySoul: Wahhhhh! Sungguh membuka mata, minda & selera...BEST BETUL TRAVEL LOG ini...1. Baru tahu Kelantan Punya Pintu Gerban

    Categories

    %d bloggers like this: